top of page

Op pad tijdens de kraamtijd

Na de bevalling zijn we er voor de begeleiding van mama en baby. Tijdens de eerste intensieve dagen leeft de baby dicht bij mama, met veel huid-op-huid contact: mama's melkzone. We begeleiden je tijdens de borstvoeding met onder andere: hulp bij het correct aanleggen, het aanleren van verschillende houdingen, hulp en tips bij stuwing, kloofjes, eventuele borstontsteking, afkolven, veilig samen slapen en nog veel meer.
Bij het aanleggen vertrekken we vanuit de aangeboren reflexen die een baby heeft om de borst te zoeken en vinden, (meer lezen)

We ondersteunen je door samen te kijken wat je baby nodig heeft, om zijn signalen te leren interpreteren. We zetten in op een veilige hechting en wat daarvoor nodig is.

weeg.jpg
baby

 

In de eerste dagen kijken we samen met jullie elke dag de baby na: we kunnen indien nodig de baby wegen, observeren hoe je baby evolueert doorheen deze eerste bijzondere week,  controleren op geel zien, temperatuur, urine en stoelgangpatroon, navelverzorging, het eerste babybadje, specifieke onderzoeken.
We geven advies over natuurlijke babyverzorging en het gebruik van draagdoeken.

mama

 

We begeleiden je bij de borstvoeding en volgen die van dichtbij op. We observeren samen hoe het herstel verloopt van je baarmoeder, kijken je bloedverlies en de wondheling na. Medische opvolging zoals bloedafname, opvolgen bloeddruk, herstel na een keizersnede horen hier ook bij.
We zijn er voor hulp en advies bij vragen en veranderingen na de bevalling. We hebben aandacht voor het mentale welbevinden, voldoende rust en zelfzorg en voor de ervaringen rond de bevalling.

 

Bij de opvolging de eerste dagen en weken kunnen we advies geven rond het gebruik van kruiden, buikmassage van de mama en natuurlijke verzorging van de baby.
Na de eerste dagen en weken kunnen we jullie verder begeleiden op het borstvoedingspad.
Ook voor alle andere aspecten van het groeiend ouderschap gaan we met jullie op pad en kunnen jullie bij ons terecht met jullie vragen.

thumbnail_IMG_20190223_103843.jpg
Borstvoeding
borstvoeding.png
borstvoeding van baby tot kleuter

 

Borstvoeding geven kan de eerste dagen en weken behoorlijk uitdagend zijn. Bij alle mogelijke kleine- en grote borstvoedingspoblemen kunnen we jullie op weg helpen.

Als je kindje enkele maanden of jaren oud is kan je ook beroep doen op onze begeleiding.
Hoe combineer je borstvoeding en werken, wat als je kindje naar de kribbe gaat?
Hoe gaat het met een ouder kindje aan de borst, wat als je wil tandemvoeden,...?

We geven advies en info bij de overgang naar de eerste hapjes en de combinatie borstvoeding en vaste voeding.

We kunnen jullie op maat begeleiden bij vragen rond nachtvoedingen en samen slapen doorheen de baby- en peutertijd.

Je kan op elke leeftijd van je kindje terecht bij een lactatiekundige met veel ervaring rond borstvoeding aan oudere kindjes

bottom of page